Binden op vloerverwarmingsmatten

Binden op vloerverwarmingsmatten is de traditionele methode waarmee vloerverwarming wordt aangelegd. Dit is een zijn een alternatief voor het infrezen van vloerverwarming. Heeft u een nieuwe woning waar u vloerverwarming wilt laten leggen? Of is uw woning toe aan een grote verbouwing? Dan zijn vloerverwarmingsmatten een manier om vloerverwarming aan te leggen.

Vloerverwarmingsmatten aanleggen

De freesmethode maakt gebruik van sleuven in de dekvloer. Hierin worden verwarmingsbuizen gelegd voor de vloerverwarming. Om de matten aan te leggen gebruiken wij een andere werkwijze. De verwarmingsslangen ingebonden op stevige matten van gegalvaniseerd staal. Hierdoor zijn de matten roestbestendig en duurzaam.

Binden op matten kan alleen als de dekvloer nog moet worden aangebracht. Dit komt doordat vloerverwarmingsmatten worden gelegd op de constructievloer. Alleen bij nieuwbouw of tijdens een grondige verbouwing kunnen wij bij de constructievloer. Nadat de verwarmingsmatten zijn gelegd, plaatsen wij een isolatielaag zodat er geen warmte ontsnapt.

Uw vloerverwarming afwerken

Doordat vloerverwarmingsmatten worden gelegd op de constructievloer merkt u niets van de vloerverwarming op uw dekvloer. De afwerking van de vloerverwarming vindt al plaats bij het leggen van de dekvloer. U gaat simpelweg meteen over tot het kiezen van een vloerbedekking voor op uw dekvloer. Laminaat, tegels of toch parket? Welke vloerbedekking u ook kiest. Het resultaat is een aangename warme ondervloer.