Frezen in beton

Frezen in beton stond vroeger bekend als een lastig karwei. Inmiddels heeft de technologie flinke stappen gemaakt en dat maakt het werk niet alleen simpeler maar ook is de kwaliteit met de technologische mogelijkheden omhoog gegaan. Heeft u zelf vloerverwarming nodig in uw huis of woning? Dan is er goed nieuws! Want frezen in beton is voor ons geen enkel probleem. Unique vloerverwarming legt met regelmaat vloerverwarming in betonvloer. Hiervoor maken wij gebruik van een geavanceerde betonfreesmachine. Lees meer over onze werkwijze bij het frezen in beton.

Frezen in beton: Hoe gaan we te werk?

Betonvloeren zetten bij opwarming uit. Om te voorkomen dat er hierdoor scheuren ontstaan in uw dekvloer, gaan wij systematisch en met precisie te werk. Wij houden rekening met de gevoeligheid voor scheurvorming bij het frezen in beton. Hiervoor wordt berekend waar de thermische onderbrekingen zich bevinden. Op deze manier stellen wij vast waar er uitzettingsvoegen nodig zijn.

De uitzettingsvoegen geven het beton de ruimte om uit te zetten zonder scheurvorming. Buiten de extra uitzettingsvoegen is het frezen in beton een vergelijkbaar proces als bij andere dekvloer soorten. Er worden sleuven gefreesd in een slakvorming patroon waar de verwarmingsslangen in komen te liggen. Daarmee garanderen wij dat wij met uw woning meedenken en dat wij service van hoge kwaliteit bieden.

frezen in beton

Nadat de vloerverwarming is gelegd

Na het frezen in beton en het leggen van de vloerverwarming rest de afwerking. De sleuven worden gevuld met cementpap. Daarentegen worden de uitzettingsvoegen opengehouden zodat de betonvloer zich hierin kan uitzetten. Pal bovenop aangelegde vloerverwarming komt de vloerbedekking te liggen. Hierdoor is het mogelijk om de temperatuur snel en precies te reguleren. Frezen in beton om een vloerverwarming aan te leggen is binnen 1 dag gerealiseerd. Maak nu een afspraak en u profiteert gelijk van 25% korting. Dit is een tijdelijke aanbieding.

Lees meer over vloerverwarming infrezen