Vloerverwarming lek: Wat nu?

Het risico op een vloerverwarming lek is een beangstigend idee voor eigenaren. Gelukkig kunnen wij u informeren dat met een zorgvuldig aangelegde vloerverwarming de kans op een lek minimaal is. Treedt er onverhoopt toch een lekkage op? Dan wilt u natuurlijk dat dit snel en gemakkelijk wordt opgelost. Lees hieronder hoe Unique helpt aan een oplossing voor uw vloerverwarming lek probleem.

Is uw vloerverwarming lek?

Problemen met de vloerverwarming hebben over het algemeen een lekkage als oorzaak. Maar hoe weet u of uw vloerverwarming daadwerkelijk een lekkage heeft? Een vloerverwarming waarbij de druk snel verdwijnt heeft waarschijnlijk een lek. Dit kan ertoe leiden dat de druk in uw vloerverwarming in hoog tempo daalt. Soms tot tussen 0,1 en 0,2 bar per dag onder de gewenste druk van 1 bar.

Vloerverwarming lek opsporen en repareren

Vermoedt u dat er een vloerverwarming lek is ontstaan? Neem dan meteen contact met ons op. De uitstroom van water bij een lek in de vloerverwarming veroorzaakt een temperatuursverhoging die simpel op te sporen is. Wij brengen de schade in kaart met een thermografisch onderzoek. Uw vloer wordt hierbij niet opengebroken om een de waterschade te detecteren.

Aan de hand van de metingen uit het thermografisch onderzoek verzorgen wij een oplossing op maat. Helaas ontkomt u er soms toch niet aan dat een deel van de vloer moet worden opengebroken. Maar dankzij het thermografisch onderzoek wordt de schade tot op de centimeter nauwkeurig vastgesteld. Hierdoor is het mogelijk om maar een klein deel van uw vloer open te breken voor reparatie