Vloerverwarming als bijverwarming

U bent op zoek naar het comfort van een warme ondervloer. Maar u wilt dit graag combineren met een traditioneel verwarmingssysteem met radiatoren? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor u! Want een vloerverwarming als bijverwarming geeft u een heerlijk warme ondervloer. Terwijl u tegelijkertijd geniet van de voordelen van een traditioneel verwarmingssysteem.

Waarom een vloerverwarming als bijverwarming?

Een vloerverwarming brengt interessante voordelen met zich mee. U bespaart bijvoorbeeld stookkosten dankzij een efficiënte verdeling van de warmte. Ondanks de vele voordelen van een vloerverwarming is er één punt van opmerking. Qua snelheid van opwarming is een traditioneel verwarmingssysteem net iets sneller.

Wilt u uw woning zo snel mogelijk op temperatuur brengen? Dan is een vloerverwarming als bijverwarming het antwoord. Vuistregel is om de radiatoren te gebruiken om de woning op temperatuur te brengen. Ondersteund door een bijverwarming onder uw vloer wordt een aangename temperatuur al snel bereikt.

Vloerverwarming uitzetten of aanlaten?

Een traditioneel verwarmingssystem zet u ’s nachts normaal gesproken uit. Maar geldt dit ook voor een vloerverwarming? Een vloerverwarming gebruikt het meeste energie bij het opwarmen. Wanneer de vloer eenmaal op temperatuur is houdt de vloer de warmte langdurig vast. Door uw vloerverwarming ’s nachts aan te laten bespaart u juist op stookkosten.

Ons advies is om de temperatuur van de vloerverwarming op een constant pijl te houden. Dit doet u door ’s nachts uw vloerverwarming enkel lager te zetten. Zodat in de ochtend de hele vloer niet opnieuw verwarmd moet worden. En als bonus wordt u in de ochtend verwelkomd met een warme vloer.

Vloerverwarming als bijverwarming aanleggen

Is een vloerverwarming als bijverwarming echt iets voor u? Dan zorgen wij voor een goede installatie. Voor een vloerverwarming als bijverwarming frezen wij sleuven in uw ondervloer met relatief grotere afstanden dan bij een vloerverwarming als hoofdverwarming. Goed nieuws voor uw portemonnee. Want hierdoor bespaart u meters aan buiswerk en materiaalkosten.