Vloerverwarming als hoofdverwarming

U heeft de knoop doorgehakt: het comfort van een vloerverwarming gaat uw woning binnenkort verrijken. In het vooruitzicht staat een comfortabele warme woning. Een woning waar u bij het stappen uit uw bed de warmte van de vloer onder uw voeten voelt. Maar voor die tijd is er nog één beslissing te maken. Wilt u een vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming?

Hoofdverwarming in de vloer: mooi, strak en ruimtelijk

U ziet het verschil tussen een vloerverwarming als hoofdverwarming en traditionele verwarmingssystemen in één oogopslag. Een vloerverwarming als hoofdverwarming is netjes in de vloer verwerkt voor een onzichtbare verwarmingsstelsel. Ruimte innemende radiatoren maken plaats voor een strak afgewerkte vloerverwarming. U creëert met een vloerverwarming extra ruimte in uw woning en een ruimtelijk gevoel.

Optimaal genieten van vloerverwarming

Met dank aan de gelijkmatige warmteverdeling van vloerverwarming, staat de thermostaat 2 tot 3 graden lager dan bij het gebruik van radiatoren. U bespaart hierdoor op stookkosten. Ook is de gelijkmatige verdeling van de warmte goed voor een aangename warmte en weinig stofvormende luchtcirculatie. Wanneer u kiest voor een vloerverwarming als hoofdverwarming geniet u optimaal van deze voordelen.

Vloerverwarming als hoofdverwarming aanleggen

Een goede isolatie maakt het makkelijker om voldoende warmteafgifte te genereren. En omdat nieuwere woningen vaak een betere isolatie hebben, zijn deze woningen het beste geschikt voor een vloerverwarming. Bij een vloerverwarming als hoofdverwarming worden de sleuven voor de vewarmingsslangen met een kleine afstand tussen iedere sleuf gelegd. Op deze manier komt er voldoende warmte vrij om uw hele woning te verwarmen.