Vloerverwarming infrezen

Het aanleggen van vloerverwarming ging in het verleden vaak gepaard met sloop- en breekwerk. Met als resultaat een stoffige ruimte vol met puin. Dat gaat tegenwoordig gelukkig een stuk efficiënter. Maak kennis met vloerverwarming infrezen, een praktische installatiemethode waarmee snel en gemakkelijk vloerverwarming wordt gelegd. Lees meer over onze werkwijze bij het infrezen van vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen: hoe gaan we te werk?

Een vloerverwarming aanleggen op een bestaande vloer is niet altijd eenvoudig geweest. Gelukkig kan tegenwoordig ook op bestaande dekvloeren een vloerverwarming worden gefreesd. Om vloerverwarming te leggen verwijderen wij de vloerbedekking in uw woning. De dekvloer controleren wij op oneffenheden voor een optimaal frees resultaat.

Hoe gaat een vloerverwarming infrezen in zijn werking? Een professionele freesmachine met diamantzaag maakt sleuven in uw dekvloer. Hierin komen de verwarmingsslangen te liggen die de vloer warm houdt. Het resultaat wanneer de freesmachine klaar is, zijn sleuven in de vorm van een slakkenpatroon. Belangrijk voor een optimale warmteverdeling.

Vloerverwarming netjes afwerken

Het enige wat vervolgens rest is het dichten van de sleuven. De sleuven worden volledig gevuld met een cementpap. Het eindresultaat is een egale vloer waarop de vloerbedekking goed hecht. Omdat de verwarmingsslangen pal onder de vloerbedekking liggen, is de temperatuur snel en precies te reguleren. Een vloerverwarming infrezen is vaak al binnen 1 dag gerealiseerd.