Vloerverwarming installatie: frezen of binden?

Unique hanteert twee vloerverwarming installatiemethoden. Hiermee maakt Unique het comfort van een vloerverwarming op iedere ondervloer bereikbaar. Kiest u voor de freesmethode waarbij er sleuven worden gemaakt voor het aanleggen van uw vloerverwarming? Of toch voor een vloerverwarming installatie door te binden op matten? Wij informeren u graag over de mogelijkheden van deze twee opties.

Infrezen vloerverwarming installatie

Een vloerverwarming installatie wordt met de freesmethode gelegd in enkele stappen. Voor het frezen wordt de ondervloer verdeeld in groepen. Hiermee wordt met precisie vastgelegd waar iedere sleuf komt te liggen. Het frezen gebeurt stofvrij met een professionele diamantzaagmachine. Vrijkomend stof wordt opgezogen in handelbare zakken.

Deze vloerverwarming installatiemethode is geschikt voor zowel bij- als hoofdverwarming. Bij de freesmethode worden de sleuven direct in de dekvloer gefreesd. U hoeft de dekvloer er niet uit te halen. Een groot voordeel is het feit dat de vloer niet wordt verhoogd. U heeft geen zorgen over deuren die moeten worden ingekort of een verlaagd keukenblad.

Binden op vloerverwarmingsmatten

Ook bij deze methode wordt de ondervloer verdeeld in groepen. De verwarmingsslang wordt gebonden op krimpnetten. Deze gehele constructie wordt vervolgens onder een afwerkvloer ondergebracht. Het is aan te raden om de vloer te isoleren met isolatiefolie of -platen. Een goede isolering draagt bij aan een efficiƫnte opwarming van uw vloer.

Deze vloerverwarming installatiemethode kan worden toegepast als de afwerkvloer nog moet worden aangebracht. Ook is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de vloer enigszins wordt verhoogd. Vooral drempels en deuren zijn aandachtsgebieden. Net als bij de freesmethode, is het binden op vloerverwarmingsmatten geschikt voor zowel hoofd- als bijverwarming.